Mrazené lístkové cesto
stredná
náročnosť
ingrediencie
hladká múka na posypanie dosky
1
balíček
lístkové cesto
postup
1.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto smerom zhora dole a zľava doprava na veľkosť, ktorá nám vyhovuje. Na valček nikdy veľmi netlačíme. Ak budeme vaľkať cesto na obidve strany vždy sa nám udržia požadované tvary pri pečení.
2.
Potrebné tvary si vykrajujeme buď určenými formičkami alebo tenkým a ostrým nožom. V prípade, že sú okraje cesta dobre pospájané, pečivo sa nám nezačne otvárať. Okraje cesta sa nikdy nepotierajú polevou alebo bielkom, pretože by nedržali spolu.
3.
Prebytočné zvyšky spojíme a opäť ich zľahka vyvaľkáme. Tvary z cesta rozložíme na plech, ktorý si predtým opláchneme studenou vodou. Plech pred pečením necháme aspoň 10 minút v chlade.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.