Ryžové balíčky so zeleninou
2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
plátkov
filo cesto
30
g
maslo
Plnka
60
g
ryža basmati
40
g
divá ryža
300
ml
kurací vývar
1
ks
šalotka
100
g
huby Shiitake
3
ks
cukina
150
g
údená šunka
1
PL
olivový olej
1
stonka
estragón
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Na plnku v kuracom vývare necháme zovrieť oba druhy ryže, prikryjeme a pri nízkej teplote dusíme asi 20 minút.
2.
Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Huby šitake očistíme kuchynským papierom. tvrdé hlúbiky alebo ich konce odstránime a huby pokrájame na tenké plátky. Cukiny umyjeme, pozdĺžne rozštvrtíme a pokrájame na plátky.
3.
Šunku pokrájame na drobné kocky. Na teflónovej panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, huby aj cukinu, prikryjeme a za občasného miešania dusíme 6-8 minút. Panvicu odstavíme a zmes necháme vychladnúť.
4.
Rúru predhrejeme na 190°C a plech vyložíme papierom na pečenie. Na dosku položíme na seba 4 vrstvy cesta filo. Piatu necháme prikrytú, aby nevyschla. Vrstvy cesta pozdĺžne rozpolíme a každú polovicu pokrájame na 3 štvorce, takže vznikne 24 štvorcov.
5.
Rozohrejeme maslo, 4 štvorce cesta položíme na plech asi 4 cm od seba a tenko potrieme maslom. Na každý štvorec priložíme ďalší tak, aby ho úplne neprekrýval, a opäť potrieme maslom. Tak postupujeme ďalej, kým na sebe neleží dosť nepravidelne 6 štvorcov.
6.
Do vychladnutej hubovej zmesi vmiešame šunku a uvarenú ryžu. Estragón umyjeme, lístky pokrájame nadrobno a takisto pridáme do hubovej zmesi. Všetko dôkladne posolíme a pokoreníme. Doprostred každej kôpky štvorcov dáme trochu hubovej plnky. Rožky cesta stlačíme nad plnkou k sebe tak, aby hore zostal maličký otvor.
7.
Piaty plát cesta filo potrieme maslom, pozdĺžne rozpolíme a pokrájame na tenké pásiky. Na každý otvor v balíčku ich niekoľko ozdobne položíme. Balíčky pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút do zlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.