Slnečnicový zemiakový chlieb
8
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
zemiaky
1
KL
soľ
2
PL
slnečnicový olej
300
g
celozrnná pšeničná múka
200
g
ovsené vločky
2
PL
anízové semienka
42
g
droždie
100
g
slnečnicové semienko
trochu
tuk na vymastenie
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na štvrtinky a posolenej vode uvaríme domäkka. Potom ich roztlačíme na kašu, vmiešame olej a necháme úplne vychladnúť.
2.
Zemiakovú kašu dáme do misy a premiešame s vločkami, anízom aj múkou. Do zmesi rozdrobíme droždie a v miesiči spracujeme na hladké cesto. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť asi 20 minút.
3.
Rúru predhrejeme na 200°C. Formu potrieme tukom. Cesto rozmiesime na pomúčenej doske a pritom zapracujeme slnečnicové jadierka.
4.
Cesto dáme do formy a prikryté necháme kysnúť 15 minút. Potrieme vodou a posypeme trochou slnečnicových jadierok. Chlieb vložíme do spodnej polovice rúry a pečieme asi hodinu. Vyberieme a necháme 20 minút chladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme a dáme na drôtenú mriežku úplne vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.