Pridať recept

Belhradský chlebíček

12
porcií
230
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
citrón
4 ks
vajce
6 ks
žĺtok
500 g
cukor
500 g
mleté mandle
1 KL
škorica
30 g
kandizovaná pomarančová kôra
30 g
kandizovaná citrónová kôra
štipiek
mletý klinček
1 KL
kypriaci prášok
500 g
múka

postup

1.
Citróny dôkladne umyjeme horúcou vodou, osušíme, polovicu kôry postrúhame najemno a z celého citróna vytlačíme šťavu. Vajcia so žĺtkami a cukrom elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dopenista.
 
2.
Do vaječného krému vmiešame mandle. Kandizované kôry nakrájame nadrobno a so škoricou, klinčekmi, postrúhanou citrónovou kôrou a kypriacim práškom vmiešame do krému. Pridáme múku a všetko spracujeme na hladké cesto.
3.
Dosku jemne pomúčime. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pokrájame na obdĺžniky 4x8 cm. Prikryjeme utierkou a necháme 3 hodiny odstáť.
4.
Rúru predhrejeme na 180°C. Plechy vyložíme papierom na pečenie. Sušienky poukladáme vo vzdialenosti 2 cm a pečieme do zlatohneda 20-25 minút. Necháme vychladnúť na drôtenej mriežke.
5.
TIP: Sušienky môžeme poliať polevou s práškového cukru a citrónovej šťavy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať