Kokosové pusinky
8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
špeciálna oblátka na pečenie s priemerom 4 cm
3
ks
bielok
štipiek
soľ
75
g
cukor
1/2
KL
citrónová šťava
75
g
práškový cukor
225
g
strúhaný kokos
100
g
čokoláda na varenie
postup
1.
Rúru predhrejeme na 160°C a plechy vyložíme papierom na pečenie. Rozložíme na ne oblátky.
2.
Na snehovú hmotu z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor a citrónovú šťavu. Sneh šľaháme tak dlho, kým sa cukor úplne nerozpustí a sneh nie je lesklý.
3.
Práškový cukor premiešame s postrúhaným kokosom a opatrne, po častiach vmiešame do snehu. Celkove pridáme do snehu toľko kokosu, aby zmes nebola ani drobivá, ani priveľmi riedka. Na pripravené oblátky lyžičkou rozdelíme snehovú zmes - asi 50 kopčekov.
4.
V predhriatej rúre pusinky skôr sušíme než pečieme 12-15 minút, každý plech zvlášť. Vnútri by mali byť ešte vlhké a zvonka po vychladnutí trochu pevnejšie.
5.
Snehové kopčeky vyberieme z rúry, opatrne povyberáme z plechu a dáme vychladnúť na drôtenú mriežku.
6.
Čokoládu roztopíme v antikorovej miske v horúcom vodnom kúpeli a naplníme ňou igelitové vrecko. Odstrihneme jeden rožtek s veľmi malým otvorom a tenkým pramienkom necháme tekutú polevu v pásikoch stekať na povrch pusiniek.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.