Pridať recept

Kyslá kapusta s fazuľami

ingrediencie

500 g
kyslá kapusta
10 g
sladká mletá paprika
60 g
paradajkový pretlak
300 g
biela fazuľa
trochu
soľ
20 g
cukor
1 PL
ocot
10 g
hladká múka
1/8 liter
smotana

postup

1.
Fazuľu namočíme na noc do vody a na druhý deň ju uvaríme domäkka.
 
2.
Kyslú kapustu pokrájame, pridáme šťavu z kapusty, trocha vody a varíme do zmäknutia.
3.
Potom uvarenú kapustu a fazuľu dáme do jedného hrnca. Pridáme paradajkový pretlak, papriku, soľ, ocot, cukor. Nakoniec zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku. Povaríme.
4.
Podávame ako samostatné jedlo so zemiakmi alebo ako prílohu k údenému varenému mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!