Minestrone
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
fazuľa
100
g
prerastená slanina
1
liter
mäsový vývar
2
ks
zemiaky
2
strúčiky
cesnaku
100
g
parmezán
250
g
zelenina
mleté čierne korenie
soľ
šalvia
petržlenová vňať
postup
1.
Zľahka opražíme nadrobno pokrájanú slaninu, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a predvarenú fazuľu. Prilejeme mäsový vývar a budeme variť približne 15 minút.
2.
Cesnak pokrájame na tenké plátky a pridáme ho do polievky spolu s nakrájanou zeleninou. Polievku okoreníme, osolíme a dochutíme šalviou. Budeme variť domäkka. Ako zeleninu môžeme použiť papriku, paradajku, mrkvu, zeler, pór, hrášok, cukinu, kaleráb, kel, karfiol alebo brokolicu a podobne. Na záver polievku ozdobíme petržlenovou vňaťou a ozdobíme hoblinami parmezánu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.