Špargľový krém
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
hydinový vývar
200
ml
smotana
2
ks
vaječný žĺtok
2
PL
hladká múka
350
g
špargľa
2
PL
maslo
1
PL
olivový olej
300
cl
voda
soľ
kurkuma
muškátový kvet
pažitka
postup
1.
Oškrabeme špargľu škrabkou, podlomíme drevnaté konce a z výhonkov odkrojíme hlavičky v dĺžke približne 3 cm. Do vriacej posolenej vody vložíme hlavičky špargle a budeme variť približne 3 minúty. Scedíme a vývar zachytíme.
2.
Zvyšné výhonky špargle pokrájame na kúsky a varíme ich v posolenej vode približne 10 minút, teda kým nezmäknú. Odstavíme vývar a necháme ho trošku vychladnúť. Pripravíme si zápražku z múky, oleja a masla a prilejeme k nej hydinový vývar, vývar z hlavičiek šparglí a tiež rozmixovaný vývar so špargľou. Ochutíme muškátovým kvetom, kurkumou a povaríme približne 20 minút.
3.
Na záver krém zjemníme smotanou zmiešanou s rozšľahanými žĺtkami. Krém lisujeme ešte cez sitko, aby bol skutočne hladký, potom ho prehrejeme, ale nevaríme. Servírujeme ozdobenú špargľou, pažítkou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.