Karfiolový krém
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
hladká múka
2
PL
maslo
2
ks
cibuľa
500
ml
smotana
1
ks
karfiol
1
liter
voda
1
ks
bobkový list
soľ
pažitka
kurkuma
mletá rasca
muškátový kvet
biele mleté korenie
postup
1.
Karfiol rozoberieme na ružičky a dáme ho do vody, ktorú osolíme a varíme ho do mäkka. Na ozdobenie si odložíme niekoľko ružičiek karfiolu.
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme múku a krátko pražíme. Prilejeme vývar z karfiolu, vyšľaháme a pridáme pokrájaný zeler a okoreníme. Budeme variť približne 25 minút a na záver vyberieme bobkový list. Do polievky pridáme karfiol, rozmixujeme a zjemníme ju smotanou a prehrejeme ju. Ozdobíme ružičkou karfiolu a pažítkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.