Pridať recept

Tekvicová krémová omáčka

ingrediencie

500 g
tekvica
1 ks
cibuľa
1 ks
veľký zemiak
1 ks
mrkva
500 ml
voda
1 kocka
zeleninový bujón
2 PL
hladká múka
2 dl
smotana na varenie
3 dl
mlieko
soľ
obkový list

postup

1.
Na oleji si opečieme cibuľu do zlatista. Pridáme nakrájanú tekvicu, zemiak a mrkvu. Podlejeme vodou a dochutíme soľou, bobkovým listom a možme pridať aj trochu mletej červenej papriky. Pridáme ešte zeleninový bujón a varíme do mäkka.
 
2.
Uvarenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. V hrnčeku si zmiešame hladkú múku so smotanou a mliekom. Vlejeme to do rozmixovanej masy. Múka a smotana nám omáčku zahustí. Necháme chvíľu povrieť a hotovo. Podávame s uvarenými zemiakmi a volským okom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tekvicové dobroty počas celého roka
Pripravte si zásoby tekvicového pyré: Takto chutí najlepšie
Aj jeseň nám prináša do komôrky zásobu dobrôt, ktorú si môžeme vychutnať počas celého roka. Tekvicové...
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Tekvicová dužina
Vnútro tekvice nevyhadzujte! Tušíte vôbec, koľko fantastických využití má v kuchyni?
Tekvicová sezóna je v plnom prúde, takže z našich kuchýň už rozvoniavajú rôzne pochúťky z tejto zeleniny...
5 tekvíc, ktoré by ste mali poznať: Takto si vždy vyberiete tú najlepšiu
Jeseň udrela naplno a spolu s ňou prišla aj chuť na horúce polievky, prívarky ale aj sýtejšie múčniky...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...