Pridať recept

Moldavská kuracia polievka

ingrediencie

1 ks
kurča
1,5 litre
voda
soľ
2 PL
maslo
2 ks
mrkva
4 ks
zemiaky
1/2 ks
pór
1 ks
petržlen
200 ml
kyslá smotana
1 PL
citrónová šťava
pažitka
kôpor
mleté čierne korenie

postup

1.
Na väčšie časti pokrájame sčasti vykostené kurča a aj s drobkami ho vložíme do studenej vody. Posolíme a necháme zovrieť. Tmavú penu pozbierame naberačkou. Budeme variť približne 50 minút a pridáme na masle podusenú pokrájanú zeleninu, ošúpané a pokrájané zemiaky a varíme domäkka.
 
2.
Prebytočný tuk pozbierame, prilejeme smotanu a mierne prehrejeme. Na koniec ochutíme korením a citrónovou šťavou. Ozdobíme pokrájaným kôprom a pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
8 jednoduchých trikov, ako uvariť tú najlepšiu kuraciu polievku
8 jednoduchých trikov, ako uvariť tú najlepšiu kuraciu polievku
Existuje asi toľko druhov kuracej polievky, koľko je kuchárov, navyše, jej príprava sa mení aj podľa...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...