Ujházy slepačia polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hovädzie mäso
1/2
ks
sliepka
250
g
koreňová zelenina
1,5
litre
voda
mleté čierne korenie
soľ
sladká mletá paprika
ďumbier mletý
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
100
g
kel
2
ks
paradajka
2
ks
paprika
2
PL
hrášok
4
ks
šampiňóny
1
KL
paradajkový pretlak
petržlenová vňať
Domáce rezance
1
ks
vajce
1
KL
olej
100
g
polohrubá múka
soľ
postup
1.
Na menšie kúsky pokrájame sčasti vykostenú sliepku a hovädzie mäso a zalejeme ho studenou vodou. Posolíme a necháme zovrieť. Potom zozbierame tmavú penu, okoreníme a pomaly povaríme, približne 2 hodiny. Ak je mäso mäkké môžeme pridať pokrájanú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler), cesnak, pokrájanú cibuľu, papriku, paradajky, kel, hrášok, paradajkový pretlak a na plátky nakrájané šampiňóny. Môžeme aj ako náhradu použiť sušené huby. Varíme pomaly, až kým nie je zelenina a aj mäso mäkké.
2.
Rezance: Zamiesime cesto z vajca, múky a oleja a necháme ho aspoň 30 minút odležať. Na pomúčenej pracovnej doske ho vyvaľkáme. Plát cesta uložíme na utierku na pol hodiny, aby sa usušilo a potom cesto rozkrájame na široké pásy, ktoré preložíme na seba a nakrájame z nich rezance. Keď preschnú vložíme ich do posolenej vriacej vody a budeme variť, až kým nevyplávajú na povrch.
3.
Keď je polievka hotová precedíme ju, mäso zbavíme kostí a kože a pokrájame na kúsky. Na tanier dáme rezance, zeleninu a mäso a zalejeme vriacou polievkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.