Novoročná torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
300
g
kryštálový cukor
6
PL
voda
150
g
polohrubá múka
100
g
lieskové oriešky
50
g
hrubá múka
20
g
margarín
20
g
strúhanka
Plnka
10,5
dl
mlieko
1
PL
želatína
1/2
liter
smotana na šľahanie
50
g
mandle
1
PL
práškový cukor
jahodový kompót
postup
Žĺtky šľaháme s polovicou cukru s postupným pridávaním horúcej vody. Potom opatrne primiešame sneh vyšľahaný s druhou polovicou cukru a nakoniec zľahka primiešame mleté lieskovcové oriešky premiešané s hrubou múkou. Pripravené cesto nalejeme na vymastenú a strúhankovo vysypanú formu a v mierne teplej rúre upečieme. Vychladnutú tortu dvakrát prerežeme a naplníme. Plnka: V mlieku roztopíme želatínu a necháme vychladnúť. Ešte tekutú zmes zľahka primiešame do vyšľahanej smotany s práškovým cukrom, do ktorej sme primiešali zomleté mandle. Plnkou potrieme aj povrch a boky torty. Ozdobíme lístočkami nakrájaných z mandlí, scedeným jahodovým alebo ananásovým kompótom, a necháme 4 hodiny v chlade stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.