Základné kysnuté cesto
stredná
náročnosť
ingrediencie
50
dkg
hladká múka
4
ks
vaječný žĺtok
1
dl
olej
12
dkg
cukor
2
dkg
droždie
1/2
liter
mlieko
1
ks
vanilkový cukor
podľa chuti
kôra z citróna, hrozienka
1
štipka
soľ
postup
1.
Droždie necháme vzkypieť v 3 lyžiciach vlažného mlieka s jednou lyžičkou cukru. Do múky vylejeme nabehnutý kvások, pridáme žĺtky, cukor, olej, citrónovú kôru a štipku soli. S vlažným mliekom vypracujeme cesto.
2.
Keď už má bubliny pridáme hrozienka. Prikryté necháme vykysnúť. Cesto môžme použiť na bábovku, briošky, záviny, taštičky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.