Pridať recept

Bryndzové guľky

ingrediencie

800 g
zemiaky
100 g
hladká múka
1/4 kg
bryndza
podľa chuti
soľ
podľa chuti
masť

postup

1.
Očistené zemiaky pokrájame a dáme variť do vody. Vody musí byť toľko, aby boli zemiaky ponorené.
 
2.
Uvarené ocedíme, posolíme, pridáme múku, premiešame a zakryté necháme stáť asi 10 min.
3.
Potom vymiešame na hladké cesto a z neho robíme malé guľky, ktoré vyvárame v osolenej vriacej vode.
4.
Uvarené scedíme a guľky pomastíme a posypeme bryndzou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.