Plnená šťuka
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
šťuka
50
g
maslo
podľa chuti
soľ
Plnka
200
g
bravčové mäso
1
ks
vajce
20
g
cibuľa
1
ks
žemľa
20
g
maslo
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
1
ks
pečeň zo šťuky
postup
1.
Očistenú vypitvanú šťuku s hlavou, z ktorej odrežeme žiabre, posolíme a naplníme.
2.
Otvor zošijeme, rybu dáme na pekáč, potrieme maslom, podlejeme vodou a dáme piecť. Počas pečenia ju polievame šťavou.
3.
Podávame s opekanými zemiakmi.
4.
Plnka: Mäso, pečeň a cibuľu zomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, korenie, rozpustené maslo, vajce a soľ a dobre premiešame.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.