Pridať recept

Marhuľový sirup

ingrediencie

2 kg
marhule
700 g
kryštálový cukor

postup

1.
Marhule poriadne umyjeme, rozkrojíme napoly, zbavíme kôstky a dvakrát ich zomelieme na mäsovom mlynčeku. Šťavu, ktorú sme získali precedíme a odvážime. Na cca 1 liter šťavy budeme potrebovať 700 g cukru.
 
2.
Šťavu spolu s kryštálovým cukrom dáme do hrnca, privedieme k varu a odstavíme, Penu odstavíme a horúcou šťavou naplníme sklenené fľaše. Tie uzatvoríme a sterilizujeme pri teplote 100°C v hrnci asi 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
V boji s chorobami vám pomôžu domáce sirupy
Domáce sirupy na kašeľ a boľavé hrdlo: Vyskúšajte tradičný cibuľový alebo ten z bobkového listu
Sychravé počasie a chladné dni dokážu počas jesene a zimy poriadne potrápiť našu imunitu. Preto by sme mali...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Bazový sirup
Naj osvieženie z prírody: Domáci bazovo-mätový sirup
V lete nám padne vhod, keď sa môžeme osviežiť limonádou s nejakým chuťovo zaujímavým sirupom. Ten si...