Celozrnný čerešňový koláč
12
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
celozrnná múka
1/4
hrnček
trstinový cukor
2
KL
mletá škorica
1
štipka
soľ
250
g
maslo
6
PL
ľadová voda
900
g
čerešne
4
PL
maizena
1
PL
mlieko
postup
1.
Vo veľkej mise zmiešame celozrnnú múku, dve lyžice cukru, štipku soli a lyžičku mletej škorice. Do zmesi pridáme vychladnuté a na kocky nakrájané maslo. Pridáme ľadovú vodu a cesto rýchlo spracujeme vidličkou tak, aby hmota držala dohromady. Hotové cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a každé z nich rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruh.
2.
Takto pripravené cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme na hodinu do chladničky. Medzitým si v miske zmiešame vykôstkované čerešne, zvyšný cukor, škoricu, štipku soli a maizenu.
3.
Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy prenesieme jedno pripravené cesto pomocou valčeka a naň navrstvíme pripravenú čerešňovú plnku. Prikryjeme ju druhým plátom cesta a okraje pekne spojíme. Vrch cesta potrieme mliekom a koláč vložíme na cca 75 minút piecť do vyhriatej rúry na 190°C.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.