Pirohy s bryndzovou plnkou
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
400
g
polohrubá múka
1
štipka
soľ
250
g
maslo
1
ks
žĺtok
350
ml
mlieko
20
g
čerstvé droždie
Plnka
250
g
bryndza
1
štipka
soľ
1
ks
žĺtok
50
g
maslo
150
g
zemiaky varené v šupke
1
štipka
korenie
2
PL
nasekaná pažítka
postup
1.
V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť kvások. Medzitým si zmiešame múku, soľ, rozpustené maslo, zvyšné mlieko so žĺtkom a nakoniec primiešame kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste pod utierkou vykysnúť.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Bryndzu zmiešame so žĺtkom, maslom a nastrúhanými zemiakmi. Plnku dochutíme soľou, korením, prípadne nasekanou pažítkou.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme z neho kolieska, ktoré plníme pripravenou plnkou, preložíme a poriadne uzavrieme. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.