Pečený rostbíf
6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
vysoká roštenka
3
PL
dijonská horčica
4
PL
olivový olej
podľa chuti
drvené korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Mäso rozbalíme, umyjeme pod studenou tečúcou vodou, osušíme kuchynskou utierkou a odrežeme prebytočný tuk. Aby mäso získalo výraznú chuť, prospeje mu marináda. V miske premiešame dijonskú horčicu s polovicou olivového oleja, čerstvé drvené korenie a štipka soli. Potom mäso z obidvoch strán potrieme pripravenou marinádou a v chladničke necháme odstáť cez noc, v prípade nutnej potreby stačí aj hodina.
2.
Rúru si vyhrejeme na 190 °C. V panvici so silnými stenami rozpálime zvyšný olej a marinované mäso v ňom sprudka opečieme zo všetkých strán. Takto pripravené ho vložíme na pekáč a pečieme v predhriatej rúre 35 - 45 minút.
3.
Upečené mäso vyberieme z rúry a neprikryté necháme odpočinúť asi 15 minút. Nakoniec mäso nakrájame na jemné plátky a podávame s horčicou, čerstvou alebo nakrájanou zeleninou, smotanovým chrenom a chrumkavým chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.