Hráškový prívarok
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hrach
40
g
maslo
30
g
hladká múka
1/2
liter
voda
podľa chuti
soľ
10
g
cukor
trochu
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Vylúpaný hrášok dáme variť do vriacej vody. Z masla a múky urobíme bledú zápražku, pridáme ju do uvareného hrášku, posolíme, osladíme a nakoniec rozmixujeme.
2.
Ozdobíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťkou.
3.
Môžeme použiť aj mrazený hrášok, prípadne konzervovaný. Ten však len krátko povaríme.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.