Krupicová knedľa
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
krupica
1/4
liter
mlieko
1
ks
vajce
1
ks
žemľa
20
g
maslo
podľa chuti
soľ
trochu
voda
postup
1.
Do vriaceho posoleného mlieka zavaríme za stáleho miešania krupicu a uvaríme na hustú kašu.
2.
Do vychladnutej pridáme vajce, pokrájanú žemľu a premiešame.
3.
Cesto sformujeme do valčeka, dáme na vlhký pomastený pergamenový papier, zabalíme, previažeme niťou a vo vriacej vode varíme 20 min.
4.
Vychladnutú knedľu pokrájame.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.