Teľacia hruď plnená
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
teľacia hruď
40
g
masť
10
g
hladká múka
PLNKA
50
g
maslo
2
ks
vajce
4
PL
sladká smotana
80
g
strúhanka
80
g
suchá strúhanka
podľa chuti
soľ, petržlenová vňať, muškátový kvet, citrónová kôra
postup
1.
Hruď zbavíme kostí, očistíme, spravíme otvor, zvonka i znútra osolíme, naplníme plnkou a otvor zašijeme. Do pekáča dáme rozpálenú masť, urovnáme kosti, položíme na ne mäso plnkou nahor a pečieme v rúre asi 10 minút.
2.
Potom mäso obrátime plnkou nadol a pečieme asi hodinu. Nakoniec mäso obrátime a dopečieme do červena. Počas pečenia podlievame. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, podusíme, zalejeme polievkou, povaríme a podávame v omáčniku.
3.
PLNKA : Maslo vymiešame so soľou, pridáme žĺtky, strúhanku navlhčenú smotanou, posekanú vňať, mletý muškátový kvet, postrúhanú kôru, nakoniec zamiešame sneh a suchú strúhanku. Môžme dať aj vajcia uvarené natvrdo. Všetko dobre zamiešame.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.