Pikantné kurča v alobale
4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
20
dkg
oravská slanina
3
ks
cibuľa
1
KL
mletá červená paprika
3
KL
grilovacie korenie na kura
1
KL
soľ
1
dl
rastlinný olej
1
kg
zemiaky
postup
1.
Marináda: v malej miske zmiešame soľ, mletú sladkú červenú papriku, štipľavú červenú mletú papriku, grilovacie korenie na kura, olej.
2.
Kurča rozdelíme na štvrte. Zemiaky očistíme a pokrájame na mesiačky. Na kus alobalu dáme zemiaky, trochu posolíme, pridáme na mesiačky nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú slaninku a jeden diel kurčaťa, ktorý sme potreli pripravenou marinádou. Trochu pokvapkáme aj zemiaky. Dobre zabalíme, aby šťava nevytiekla.
3.
Pečieme asi jednu hodinu pri teplote 220°C. Potom alobal roztvoríme a dopečieme do chrumkava asi 10 minút. Podávame s čerstvým kapustovým šalátom. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.