Čokoládový koláč s kokosovým krémom
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
hrnček
kryštálový cukor
1
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
olej
1
balíček
vanilkový cukor
2
ks
vajce
2
PL
kakao
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Krém
500
ml
mlieko
2
balíčky
kokosový puding
125
g
maslo
100
g
práškový cukor
250
ml
kyslá pochúťková smotana
Čokoládová poleva
150
g
čokoláda
70
g
stužený tuk
trochu
strúhaný kokos
postup
1.
V hlbšej miske zmiešame polohrubú múku, kryštálový a vanilkový cukor, mlieko, olej, vajíčka, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote 175°C približne 25 minút.
2.
Medzitým si z mlieka a kokosového prášku uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s cukrom a postupne k nemu primiešame vychladnutý puding a kyslú smotanu. Nakoniec primiešame trochu strúhaného kokosu.
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho rozkrojíme na dve časti a spojíme ich kokosovým krémom. Vrch korpusu polejeme roztopenou čokoládovou polevou a posypeme strúhaným kokosom. Hotový koláč vložíme na noc do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.