Pomarančový cheesecake
8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
balíčky
maslové sušienky
200
g
rozpustené maslo
500
g
jemný tvaroh
1
balíček
vanilkový cukor
podľa chuti
práškový cukor
3
ks
vajce
1
štipka
soľ
1
ks
limeta
2
ks
pomaranč
postup
1.
Maslové sušienky rozmrvíme buď v mixéri alebo pomocou valčeka na cesto. Nasypeme ich do misky, zalejeme rozpusteným maslom a poriadne premiešame. Sušienkovú hmotu natlačíme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme ju do rúry a pri teplote 150°C pečieme cca 10 minút.
2.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Primiešame tvaroh a vanilkový cukor. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov, nastrúhanú kôru z limety a jedného pomaranča.
3.
Na predpečený korpus vylejeme tvarohovú plnku, formu zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry. Pri teplote 180°C pečieme približne 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, vložíme ho stuhnúť do chladničky a pred podávaním ho posypeme pomarančovou kôrou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.