Závitky na poľovnícky spôsob
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
roštenka
2
ks
cesnakové strúčiky
150
g
varené údené mäso
60
g
slanina
2
ks
sardelka
20
g
maslo
10
ks
kapary
2
ks
kyslá uhorka
100
g
cibuľa
70
g
masť
20
g
hladká múka
2
dl
kyslá smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, voda, trocha horčice a worcestrová omáčka
postup
1.
Roštenky na okrajoch nakrojíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme. Slaninu, varené údené mäso, kyslé uhorky a cibuľu pokrájame nadrobno, kapary posekáme, vňať pokrájame, sardely pretrieme a všetko zmiešame s maslom a rozotretým cesnakom.
2.
Zmesou natrieme roštenky, zvinieme a previažeme niťou. Do hrnca dáme masť, pridáme posekanú cibuľu, opražíme, vložíme závitky obalené v hladkej múke a zo všetkých strán opečieme. Potom šťavu zaprášime múkou, znovu opražíme, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka.
3.
Mäkké závitky vyberieme, odstránime nite a dáme na tanier. Do šťavy pridáme kyslú smotanu, horčicu a worcestrovú omáčku, trochu povaríme a precedíme na závitky. Podávame so špenátom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.