Zapečený karfiol s bešamelovou omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
karfiol
30
g
maslo
30
g
strúhanka
30
g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ
BEŠAMELOVÁ OMÁČKA
30
g
maslo
30
g
hladká múka na zápražku
1
ks
cibuľa
1
ks
bobkový list
5
dl
mlieko
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Karfiol očistíme a v slanej vode uvaríme do mäkka.Ohňovzdornú misu vymastíme, urovnáme do nej karfiol, polejeme omáčkou, posypeme strúhankou, syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a upečieme.
2.
BEŠAMELOVÁ OMÁČKA : Z múky a masla pripravíme zápražku, zalejeme ju horúcim mliekom, pridáme postrúhanú cibuľu, mleté korenie, soľ, bobkový list a varíme 20 minút. Hotovú omáčku precedíme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.