Pizza so štyrmi druhmi syra
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
250
g
hladká múka
15
g
droždie
2
PL
olej
1/2
PL
vlažné mlieko
1
KL
cukor
1
štipka
soľ
Na povrch:
600
g
paradajka
200
g
mozzarella
150
g
tvrdý syr
150
g
syr Niva
150
g
encián
3
ks
cibuľa
4
PL
olej
5
strúčikov
cesnaku
ks
kapary
ks
soľ
ks
oregano
postup
1.
Droždie rozdrobíme a spolu s cukrom ho nasypeme do vlažného mlieka. Kvások dáme na teplé miesto, až kým pekne nevykysne. Preosejeme múku, osolíme, pridáme olej a kvások a vymiesime cesto. Cesto zaprašíme múkou, zakryjeme utierkou a necháme ho vykysnúť na teplom mieste.
2.
Cesto na vymastenom plechu pokvapkáme olejom a rozložíme naň plátky paradajok, kolieska cibule, plátky syra, vrch posypeme nastrúhaným tvrdým syrom, ktorý sme premiešali s prelisovaným cesnakom.
3.
Na záver pizzu osolíme, pridáme oregano, podľa chuti dochutíme kaparami a pred pečením ju opäť pokvapkáme olejom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.