Mäsové guľky do polievky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
dkg
maslo
2
dkg
hrubá múka
1,5
dl
mlieko
2
ks
vajce
12
dkg
varené, dusené alebo pečené mäso
6
dkg
strúhanka
podľa chuti
soľ, petržlenová vňať
postup
1.
Z masla, múky a mlieka uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Mäso zomelieme. Do vychladnutej kaše pridáme vajcia, soľ, posekanú vňať, zomleté mäso a strúhanku.
2.
Asi po 10 minútach urobíme jedu guľku na skúšku a povaríme asi 10 minút v polievke. Keď sa guľa rozvára, pridáme trochu strúhanky, keď je tvrdá, pridáme trochu oleja a vody.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.