Karfiol v syrovej omáčke
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
100
g
šunka
100
g
tvrdý syr
150
ml
sladká smotana
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
majorán
trochu
vegeta
trochu
olej
3
PL
hladká múka
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
V slanej vode si uvaríme karfiol. Po uvarení karfiol vyberieme a rozoberieme na ružičky. Zvyšný vývar necháme vychladnúť.
2.
Z oleja a múky urobíme zápražku a zalejeme ju vývarom. Premiešame a necháme zovrieť. Potom pridáme smotanu, nadrobno pokrájanú šunku, nastrúhaný syr a nakoniec petržlenovú vňať. Omáčku ochutíme a necháme povrieť. Keď je omáčka hotová pridáme majorán a vložíme ružičky karfiolu.
3.
Vložíme do zapekacej misy a dáme do predhriatej rúry zapiecť dozlastista.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.