Pridať recept

Lízankové koláčiky

12
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vaječný bielok
220 g
cukor
1 balíček
horká čokoláda
1 pohár
cukrové ozdoby
špajdle

postup

1.
Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Snehom si naplníme vrecko na zdobenie a pomocou neho striekame na papier na pečenie rovnaké guľky.
 
2.
Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 200°C, teplotu znížime na polovicu a necháme ich tam približne 100 minút sušiť.
3.
Guľky vyberieme z rúry, necháme ich vychladnúť a medzitým si rozpustíme čokoládu a pripravíme špajdle. Vždy čokoládou zlepíme dve guľky so špajdlou uprostred. Lízanku obalíme v čokoládovej poleve a posypeme jedlými ozdobami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať