Lízankové koláčiky
12
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vaječný bielok
220
g
cukor
1
balíček
horká čokoláda
1
pohár
cukrové ozdoby
špajdle
postup
1.
Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Snehom si naplníme vrecko na zdobenie a pomocou neho striekame na papier na pečenie rovnaké guľky.
2.
Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 200°C, teplotu znížime na polovicu a necháme ich tam približne 100 minút sušiť.
3.
Guľky vyberieme z rúry, necháme ich vychladnúť a medzitým si rozpustíme čokoládu a pripravíme špajdle. Vždy čokoládou zlepíme dve guľky so špajdlou uprostred. Lízanku obalíme v čokoládovej poleve a posypeme jedlými ozdobami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.