FOTORECEPT: Zapekané zemiaky s fazuľkovo-zeleninovou náplňou
5
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
kg
zemiak
2
PL
grilovacie korenie
200
g
uvarená biela fazuľa
1
konzerva
lúpané paradajky
3
dl
lečo
zvyšky mäsa
zvyšky zeleniny
6
ks
vajce
2
KL
soľ
1
KL
tekuté chilli
1
KL
drvené čierne korenie
1
KL
tymian
5
strúčikov
cesnaku
postup
1.
K zapekaným zemiakom môžeme pridať čokolvek, čo vám zvýši v chladničke. Okrem zbytku mäsa som použila grilovanú papriku, uvarenú bielu fazuľu, uvarené zemiaky z druhého dňa a trochu pohánkových cestovín. Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke. Uvarené ich necháme vychladiť a potom ich očistíme.
2.
Mäso nakrájame na menšie kusy, domáče lečo zmiešame s cestovinami, zbytkovými zemiakmi, fazuľou a lúpanými paradajkami. Pridáme korenie a pretlačený cesnak.
3.
Uvarené zemiaky v šupke očistíme a polovicu z nich nakrájame na plátky a uložíme na vymastený plech. Posypeme ich 1 PL grilovacieho korenia.
4.
Na zemiaky vylejeme paradajkovú zmes a navrch uložíme mäso.
5.
Všetko prikryjeme druhou polovicou zemiakov, posypeme ich grilovacím korením a zalejeme vyšľahanými vajciami, do ktorých sme pridali trocha soli.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.