Torta s pusinkami
12
porcií
54
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
vaječný bielok
1
štipka
soľ
300
g
cukor
Plnka
6
ks
vaječný žĺtok
70
g
práškový cukor
40
g
hladká múka
1
balíček
puding zlatý klas
500
ml
mlieko
250
g
maslo
150
g
práškový cukor
200
g
mleté vlašské orechy
1
balíček
šľahačka v prášku
125
ml
mlieko
Na ozdobu
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač šľahačky
postup
1.
Z bielkov, cukru a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Naplníme ním cukrárenské vrecko a na jeden plech vystlaný papierom na pečenie urobíme pomocou neho okrúhly korpus. Na druhý plech vystlaný papierom na pečenie urobíme len pusinky. Plechy dáme hore a dole do rúry, korpus a pusinky upečieme. Po dopečení ich necháme dosušiť v pootvorenej vypnutej rúre.
2.
V hrnci si zmiešame žĺtky, práškový cukor, múku a pudingový prášok. Pridáme mlieko a za stáleho miešania zmes privedieme k varu. Varíme ju, dokým nebude hustá a potom ju necháme vychladnúť. V miske si zmiešame maslo a práškový cukor. Do maslovej hmoty primiešame vychladnutú pudingovú zmes. Vymiešame hladkú plnku, do polovice z nej primiešame orechy.
3.
Okolo snehového korpusu dáme okraj tortovej formy, nanesieme naň najskôr orechový krém. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu, ktorý nájdeme na obale a primiešame ju do zvyšného krému. Krém natrieme na orechový a tortu uložíme do chladničky.
4.
Smotanu na šľahanie vymiešame so stužovačom a šľahačkou natrieme vrch aj boky torty. Potom ju ozdobíme snehovými pusinkami a dáme opäť stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.