Zajac na smotane
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,2
kg
zajac
60
g
údená slanina
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
70
g
masť
80
g
mrkva
80
g
petržlen
80
g
zeler
50
g
cibuľa
70
g
citrón
trochu
bobkový list
trochu
celé čierne korenie
15
g
sardelová pasta
120
g
hladká múka
20
g
horčica
50
g
cukor
1
dl
biele víno
130
g
kyslá smotana
postup
1.
Odblanené čisté mäso prešpikujeme údenou slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán do ružova.
2.
Potom pridáme očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na malé kolieska, cibuľu pokrájanú nadrobno, bobkový list, celé čierne korenie, citrónovú kôru a sardelovú pastu.
3.
Všetko zalejeme horúcou vodou a prikryté udusíme do mäkka.
4.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, zalejeme vriacou vodou, pridáme horčicu, soľ, cukor, smotanu a dobre povaríme asi 10 min.
5.
Potom pretrieme cez sito, ešte chvíľu povaríme a nakoniec ochutíme bielym vínom. Podávame s knedľou, so špagetami, s makarónami, ryžou alebo so zemiakovými kroketami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.