Pridať recept

Zajac na smotane

ingrediencie

1,2 kg
zajac
60 g
údená slanina
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
70 g
masť
80 g
mrkva
80 g
petržlen
80 g
zeler
50 g
cibuľa
70 g
citrón
trochu
bobkový list
trochu
celé čierne korenie
15 g
sardelová pasta
120 g
hladká múka
20 g
horčica
50 g
cukor
1 dl
biele víno
130 g
kyslá smotana

postup

1.
Odblanené čisté mäso prešpikujeme údenou slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán do ružova.
 
2.
Potom pridáme očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na malé kolieska, cibuľu pokrájanú nadrobno, bobkový list, celé čierne korenie, citrónovú kôru a sardelovú pastu.
3.
Všetko zalejeme horúcou vodou a prikryté udusíme do mäkka.
4.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, zalejeme vriacou vodou, pridáme horčicu, soľ, cukor, smotanu a dobre povaríme asi 10 min.
5.
Potom pretrieme cez sito, ešte chvíľu povaríme a nakoniec ochutíme bielym vínom. Podávame s knedľou, so špagetami, s makarónami, ryžou alebo so zemiakovými kroketami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať