Zapekaná kapusta s mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hlávková kapusta
200
g
bravčové mäso
200
g
údené mäso
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2
PL
strúhanka
1
PL
masť
1
PL
maslo
postup
1.
Očistnú hlávkovú kapustu rozkrojíme na štvrtky, uvaríme do polomäkka a scedíme.
2.
Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme zomleté mäso, osolíme, okoreníme, trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme.
3.
Po 10 min odstavíme z ohňa, pridáme polovicu uvarenej posekanej kapusty, vajcia a podľa potreby zahustíme strúhankou.
4.
Polovicu tejto masy dáme do dobre vymasteného pekáča, na to dáme druhú polovicu uvarenej posekanej kapusty a zasa kapustu pomiešanú s mäsom.
5.
Povrch pokvapkáme maslom a v rúre zapečieme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.