Divinový guláš s karlovarskou knedľou
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Na guláš
600
g
divina
2
ks
cibuľa
40
g
slanina
soľ
korenie na divinu
mletá červená paprika
hladká múka
mleté čierne korenie
Na knedle
300
ml
mlieko
5
ks
žemľa
50
g
hrubá múka
3
ks
vajce
5
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Umyjeme mäso a nakrájame ho na kocky a obalíme v hladkej múke. V hrnci osmažíme nakrájanú cibuľu a slaninu. Pridáme mäso, ktoré opečieme, okoreníme, osolíme a pridáme mletú červenú papriku. Podľa potreby podlievame a zvoľna dusíme do mäkka.
2.
Na kocky pokrájame žemle a dáme ich do misky. Žemle pokropíme polovicou mlieka a necháme ich poriadne nasiaknuť. Potom vmiešame múku spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Zvyšné mlieko rozšľaháme so žĺtkami a s troškou soli. Nalejeme do misky, poriadne premiešame a na záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Cestom naplníme hrnčeky, ktoré vymastíme maslom, postavíme ich do hrnca s horúcou vodou a zakryté ich pomaly varíme asi 30 minút. Knedle môžme tiež uvariť zaviazané v mokrej utierke, ktorá je potretá maslom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.