Perník s čerešňami
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
hladká múka
1/2
hrnček
polohrubá múka
3/4
hrnček
cukor
1/2
hrnček
pudingový čokoládový prášok
1
balíček
kypriaci prášok do perníka
1
ČL
muškátový oriešok
1
balíček
vanilkový cukor
1
KL
škorica
1
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
olej
1
ks
vajce
2
PL
marhuľový džem
300
g
čerešne
1
hrsť
mandľové lupienky
postup
1.
V jednej miske si zmiešame hladkú múku, polohrubú múku, cukor, čokoládový puding, kypriaci prášok do perníka, muškátový oriešok, vanilkový cukor a škoricu. V druhej miske si zmiešame mlieko, olej, vajíčko a džem. Do tekutej zmesi pomaly zapracujeme tú sypkú a vypracujeme hladké cesto.
2.
Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Na cesto navrstvíme čerešne a zalejeme ich zvyšným cestom. Vrch koláča posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme približne 40 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.