Pridať recept

Zemiakové lokše s makom

ingrediencie

500 g
zemiaky
200 g
polohrubá múka
100 g
masť
80 g
mak
80 g
práškový cukor
podľa chuti
soľ

postup

1.
Z uvarených zemiakov scedíme vodu, zemiaky pretlačíme, pridáme múku, soľ a dobre vypracujeme.
 
2.
Cesto pokrájame na kúsky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku pol cm a upečieme na horúcej platni.
3.
Upečené pomastíme roztopenou masťou, posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom a stočíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.