Pridať recept

Zemiakové knedle s jablkami

ingrediencie

400 g
zemiaky
trochu
soľ
1 ks
vajce
150 g
hrubá múka
trochu
mletá škorica
600 g
jablko
40 g
maslo

postup

1.
Očistené a umyté zemiaky pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou, osolíme a prikryté uvaríme. Uvarené, ešte teplé pretlačíme na dosku.
 
2.
Do vychladnutých zemiakov pridáme vajce, trocha mletej škorice, múku a zamiesime cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a pokrájame na 14 až 16 približne rovnakých štvorcov.
3.
Do stredu každého štvorca dáme očistené jablká pokrájané na štvrtky, zabalíme do cesta a sformujeme knedličky.
4.
Pripravené knedličky vložíme do vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme 4 až 5 min. Uvarené vyberieme, polejeme roztopeným maslom a pred podávaním ich podľa chuti ochutíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Škubánky s makom a maslom
Poznáte ŠKUBÁNKY? Tento recept z chudobnej kuchyne pripravíte pomocou varešky zo zemiakov a múky, na slano aj na sladko!
Rýchle a jednoduché jedlá milujeme a toto je jedno z nich! Stačí pár surovín a pripravíte dobrotu na obed aj večeru.
Domáca knedľa
Domáce knedle chutia oveľa lepšie ako kupované: Takto ich pripravíte bez menšieho zaváhania
Ku mäsu s dobrou omáčkou sa ako príloha vynikajúco hodia knedle. Veď aká by už bez nich bola sviečková, či...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...