Pridať recept

Hubové pirohy

ingrediencie

250 g
hladká múka
200 g
maslo
1 ks
vajce
trochu
voda
podľa chuti
soľ
1 ks
vajce na potretie

Plnka

250 g
čerstvé huby
1 ks
cibuľa

postup

1.
Z múky, vajca, masla, zo soli a z vody zamiesime hladké cesto, ktoré odložíme do chladu na 2 hodiny.
 
2.
Potom ho vyvaľkáme na hrúbku pol cm, povykrajujeme z neho kolieska veľké 6 cm, do stredu každého kolieska dáme za lyžičku plnky, okraje cesta natrieme bielkom, kolieska preložíme napoly, okraje pritlačíme.
3.
Povrch natrieme žĺtkom, pirohy poukladáme na vymastený plech a upečieme v horúcej rúre do zlatista.
4.
Plnka: Umyté, očistené huby pokrájame na jemno a zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce pirohy s čerešňami
Pirohy mäkké ako vatička? Stačí vynechať túto jednu surovinu a nebudete ľutovať! Recept, ktorý sa osvedčil
Pirohy sú korunou našich stolov. Pripravujeme ich často na sladko i na slano. Ak sa vám cesto aj napriek všetkej...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Pirohy sú jedným z našich najobľúbenejších jedál. Radi ich pripravujeme na sladko alebo na slano. A hoci je...
Ako pripravíte dokonalé cesto na pirohy? Pridajte túto nezvyčajnú prísadu
Ako pripravíte dokonalé cesto na pirohy? Pridajte túto nezvyčajnú prísadu
Kulinárske chute sa môžu veľmi líšiť, ale väčšina z nás reaguje na pirohy s nadšením. Je to ideálna...