Kapustová polievka s mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčová krkovička
800
g
kyslá kapusta
400
g
zemiaky
2
ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá červená paprika
trochu
rasca
trochu
mleté čierne korenie
50
g
masť
20
g
hladká múka
postup
1.
Na troche masti upražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mletú červenú papriku, pokrájanú krkovičku, soľ a mleté čierne korenie, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka.
2.
Potom pridáme poprekrajovanú kyslú kapustu aj s vodou a všetko uvaríme do mäkka.
3.
V druhom hrnci uvaríme očistené zemiaky pokrájané na kocky spolu s rascou.
4.
Z masti a múky pripravíme tmavšiu zápražku, zalejeme ju vývarom, povaríme a zamiešame do kapusty.
5.
Nakoniec vlejeme do kapusty uvarené zemiaky aj s vodou, všetko spolu premiešame a necháme ešte prejsť varom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.