Kysnutý slivkový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
40
g
práškový cukor
40
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
1
dl
mlieko
ks
slivky
ks
soľ
Kvások:
60
g
hladká múka
20
g
droždie
20
g
práškový cukor
2
dl
mlieko
postup
1.
Najskôr si pripravíme kvások z mlieka, droždia, cukru a múky. Necháme ho vykysnúť.
2.
Múku preosejeme a zamiešame do nej soľ, žĺtky, vlažné mlieko a rozpustené a trošku prihriate (nie horúce) maslo, cukor a vykysnutý kvások. Spolu dôkladne prepracujeme a urobíme okrúhly bochník a ten prikryjeme a necháme vykysnúť v teplej miestnosti.
3.
Potom ho rukou roztlačíme tak, aby cesto zaplnilo celý plech. Navrch rozložíme rozpolené slivky a posypeme cukrom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre. Slivky môžme posypať aj pomletými orechmi či strúhankou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.