Pridať recept

FOTORECEPT: Kôprová omáčka

4
porcie
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové karé bez kosti
1 balíček
koreňová zelenina
soľ
celé nové korenie
celé čierne korenie
olej
hladká múka
kôpor
1/2 liter
mlieko
1/2 liter
mäsový vývar
250 g
kyslá smotana

postup

1.
Bravčové karé umyjeme a dáme variť do slanej vody, pridáme tiež korenia a všetku očistenú zeleninu. Spravíme klasický vývar. Môžme použiť aj hovädzie mäso.
Fotorecept: Kôprová omáčka
Fotorecept: Kôprová omáčka
Zdroj: smejkachichi
 
2.
Kôpor si nasekáme na drobno.
Fotorecept: Kôprová omáčka
Fotorecept: Kôprová omáčka
Zdroj: smejkachichi
3.
Pridáme ho k zápraške, ktorú sme pripravili z hladkej múky a oleja.
Fotorecept: Kôprová omáčka
Fotorecept: Kôprová omáčka
Zdroj: smejkachichi
4.
Z vývaru si odoberieme 0,5l a dáme ho vychladnúť. Keď je vychladnutá aj zápraška, pomaly k nej prilievame vývar a stále miešame.
Fotorecept: Kôprová omáčka
Fotorecept: Kôprová omáčka
Zdroj: smejkachichi
5.
Potom dáme záprašku variť a prilievame za stáleho miešania 0,5l mlieka. Treba pomaly prilievať aby sa nám neurobili hrčky.
Fotorecept: Kôprová omáčka
Fotorecept: Kôprová omáčka
Zdroj: smejkachichi
6.
Na koniec pridáme celú kyslú smotanu, rozmiešame a dochutíme ju soľou. Karé vyberieme z vývaru a podávame k omáčke s knedľou. K vývaru si môžme uvariť cestoviny a máme hotovú aj polievku :)
Fotorecept: Kôprová omáčka
Fotorecept: Kôprová omáčka
Zdroj: smejkachichi
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Nerowolf
20.11.2020 05:29 | |
+9 -2
Vyvar z kare?!!!!
Podobné články
Kôpor: Jedna z našich najtradičnejších byliniek zažiari pri zaváraní i v kuchyni
Kôpor: Jedna z našich najtradičnejších byliniek zažiari pri zaváraní i v kuchyni
Medzi slovenské tradičné bylinky patrí aj kôpor. Ak si zvyknete na jeho charakteristickú silnú arómu, premení...
TOP
Krehké placky s kôprom (Qutab)
Zbierka najlepších receptov s kôprom, ktoré si budete chcieť pripraviť vždy, keď je kôpor
Najlepšie recepty na každú príležitosť (nielen) pre milovníkov kôpru plus rada šéfkuchára, ktorú vyvážite zlatom!
Omáčky
Dokonalé prílohy k mäsku: Kôprová a chrenová omáčka
Jednoduché a predsa rafinované krémové omáčky, ktoré nechávajú vyznieť chuť aromatických pochutín. Kôpru a chrenu.
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod...
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...