Pridať recept

Kakaová roláda s jemnou tvarohovou plnkou

Sweet roll cake isolated on white background
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

Cesto:

3 ks
vajce
2 PL
kakao
2 PL
olej
1 KL
kypriaci prášok
1/2 hrnček
práškový cukor
1/2 hrnček
hrubá múka

Krém:

3 PL
mlieko
3 PL
práškový cukor
2 ks
mäkký tvaroh
ks
jahody

postup

1.

Vajcia rozmiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.

 
2.

Cesto rozotrieme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200°C približne 5 minút. Po upečení papier na pečenie zlúpneme, cesto hneď zrolujeme a necháme vychladnúť.

3.

Krém pripravíme takým spôsobom, že tvaroh osladíme, zriedime mliekom a premiešame s nadrobno nakrájanými jahodami.

4.

Po vychladnutí roládu rozbalíme, potrieme pripraveným krémom a opätovne zvinieme. Povrch rolády pocukrujeme a môžeme krájať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.