Taštičky s hrebenatkami
25
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
25
ks
hrebenatky
1
PL
olej
1/4
ks
ďumbier
4
ks
mladá cibuľka
1
PL
sherry
2
ČL
sezamový olej
1
ČL
kukuričná múka
25
ks
cesto wonton
15
g
cesnak s vňaťou
postup
1.
Z hrebenatiek opatrne odstránime všetky žilky, membrány a tvrdé biele svaly, mäso by však malo ostať neporušené.
2.
V panvici rozohrejeme olej, pridáme ďumbier aj mladú cibuľku a za občasného miešania pražíme na miernom ohni 2 minúty. Zvýšime teplotu a keď je panvica veľmi horúca, pridáme hrebenatky a za stáleho miešania pražíme 30 sekúnd. Panvicu odstavíme.
3.
V malej miske zmiešame víno, sezamový olej, kukuričnú múku, soľ, čierne korenie. Zo zmesi vymiešame hladkú kašu, ktorou polejeme hrebenatky. Vrátime ich na oheň a na silnom ohni miešame 30 sekúnd, alebo kým tekutina nezhustne. Zmes necháme úplne vychladnúť.
4.
Pracujeme naraz s jedným kúskom cesta, zvyšok necháme prikrytý. Okraje potrieme trochou vody a do stredu položíme hrebenatku. Okraje zodvihneme a vytvoríme balíček, na vrchu trochu nariasnený. Balíček zviažeme vňaťou. Položíme na papierom vymastený pekáč.
5.
V panvici zohrejeme olej a taštičky opekáme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.