Pridať recept

Domáci slivkový lekvár

ingrediencie

5 kg
slivky
1 kg
cukor
1/8 liter
ocot

postup

Vykôstkované slivky pomelieme v strojčeku, dáme na plech s cukrom a octom a necháme deň odpočinúť. Potom ich v trúbe odparujeme 2,5 hodiny, pokiaľ bude hmota hustá. Dáme do sklenených fľašiek a sterilizujeme pri teplote 170 °C počas 25 minút.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Demcakova.Alena
28.8.2013 21:14 | |
+14 -4
Zdá sa to byť dobrý recept. Idem ho vyskúšať, len neviem sterilizovať v rúre. Poradí mi niekto ako na to_ Ďakujem
Podobné články
Slivky
Slivky liečia! Lokálna superpotravina so zázračnými účinkami na naše zdravie
Niekedy sa nám stáva, že ihneď naletíme novým superpotravinám, ktoré prichádzajú zo zahraničia. Zabúdame...
Slivky a ringloty
Ringloty a slivky: V čom sú iné? Aké majú výhody pre zdravie?
Poznáte rozdiely medzi ringlotami a slivkami? Z oboch sa dajú urobiť chutné koláče, džemy, chutia surové aj...
Slivkové gule z tvarohového cesta
Ako sa robia slivkové gule? Tento recept nemá chybu! Vláčne tvarohové cesto, sladké slivky a opražená strúhanka
Výborné slivkové gule z tvarohového cesta. Existuje množstvo receptov, my vám dnes ukážeme náš obľúbený,...
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Slivky
Pomocník pri trávení a rednúcich kostiach - slivky!
Oválne tmavomodré plody sú bohatou zásobárňou prospešných látok a už po mnoho generácií veľmi ceneným...