Cuketový guláš
stredná
náročnosť
ingrediencie
70
g
anglická slanina
2
ks
cibuľa
2
ks
rajčina
2
ks
cuketa
4
ks
zemiaky
1
ks
červená paprika
1
PL
mletá paprika
1
PL
majoránka
1
PL
hladká múka
1
PL
paradajkový pretlak
1
PL
olej
3
strúčiky
cesnaku
korenie
soľ
postup
1.
Ošúpeme zemiaky a ostatnú zeleninu a nakrájame ju na kocky. Ak je cuketa mladá, nemusíme ju lúpať. Na kocky nakrájame slaninu, cibuľu nahrubo.
2.
Na troške oleja osmažíme slaninu, pridáme cibuľu a za stáleho miešania opekáme dohneda. Zapražíme mletou paprikou a krátko restujeme. Podlejeme pohárom vody. Do základu pridáme najskôr nakrájané zemiaky a po 5 minútach varu ostatnú zeleninu. Okoreníme, osolíme, pridáme rajčinový pretlak a varíme do zmäknutia približne 15 minút.
3.
Ku koncu varu guláš zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody. Dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránkou. Servírujeme s pečivom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.