Pridať recept

Plnené zemiakové knedle

ingrediencie

400 g
zemiaky
150 g
varené údené mäso
140 g
polohrubá múka
1 PL
strúhanka
1 PL
masť
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
voda
soľ

postup

1.
Múku preosejeme a pridáme do nej v šupke uvarené, olúpané a pretlačené zemiaky, vajce, soľ a z hmoty vypracujeme cesto.
 
2.
Posekáme uvarené údené mäso, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, strúhanku a všetko dôkladne premiešame. Keď je plnka veľmi tuhá, pridáme trošku vývaru z údeného mäsa.
3.
Zo zemiakového cesta vytvoríme šúľok, pokrájame ho na rovnaké kúsky a z nich vyformujeme guľky, trochu ich stlačíme, naplníme plnkou z mäsa a vypracujeme guľky.
4.
Knedle varíme približne 5 minút vo vriacej osolenej vode. Vyberieme uvarené knedle a pomastíme masťou, v ktorej sme pražili cibuľu. Knedle servírujeme s dusenou kyslou kapustou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Škubánky s makom a maslom
Poznáte ŠKUBÁNKY? Tento recept z chudobnej kuchyne pripravíte pomocou varešky zo zemiakov a múky, na slano aj na sladko!
Rýchle a jednoduché jedlá milujeme a toto je jedno z nich! Stačí pár surovín a pripravíte dobrotu na obed aj večeru.
Domáca knedľa
Domáce knedle chutia oveľa lepšie ako kupované: Takto ich pripravíte bez menšieho zaváhania
Ku mäsu s dobrou omáčkou sa ako príloha vynikajúco hodia knedle. Veď aká by už bez nich bola sviečková, či...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...