Pridať recept

Vanilkové rožky

ingrediencie

140 g
margarín
100 g
vlašské orechy
70 g
práškový cukor
210 g
hladká múka
1 ks
vajce
ks
sóda bikarbóna
ks
vanilkový cukor
ks
tuk na vymastenie plechu

postup

1.

Na dosku preosejeme múku a na hrot noža sódy bikarbóny, pridáme pokrájaný zmäknutý margarín, vajce, cukor, mleté orechy a vypracujeme cesto, ktoré odložíme na pol hodinu do chladničky.

 
2.

Potom cesto rozdelíme na menšie časti, z ktorých rukou vyvaľkáme šúľok s hrúbkou približne 1 cm a potom ho pokrájame na 4 cm dlhé kúsky a stočíme do tvaru rožtekov.

3.

Rožteky rozložíme na trochu vymastený plech a budeme ich piecť vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190°C do svetloružova. 

4.

Ešte horúce ich obaľujeme vo vanilkovom cukre. Najlepšie je ich nechať odležať v uzavretej dóze 1 - 2 týždne.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...